Tummen ner

Haha jag hade skrivit ett inlägg igår där texten inte kom med som några kanske såg. Iallafall så har jag nu testat spånpellets i några veckor och jag är faktiskt besviken, det går både åt mer än spån och det ser tråkigare ut samt merjobb att hålla på att vattna det innan det läggs ut. Den enda fördelen som jag kan se är att det var lätt att mocka. Jag brukar annars köpa en pall med spån som brukar räcka tre månader åt två hästar. Som det ser ut nu kommer spånpelletsen att räcka max två månader. Så jag kommer fortsätta med spånet som är mycket fluffigare, ljusare och trevligare enligt mig. Tyckte dessutom Celeb var mycket smutsigare på morgonen än med spån:/ Med spån brukar det oftast räcke med 1 bal i veckan men med spånpellets räcker inte ens 2.

En annan sak som får tummen ner är Beris bettet jag köpte. Tyvärr så var det lite som jag befarade att det blir för mjukt och det kändes som att det blev för stumt, lite som att rida med grimma. Nej usch det var verkligen ingen höjdare….

IMG_7362IMG_7391IMG_7411IMG_7423

4 thoughts on “Tummen ner

  1. Hej! Intressant att läsa om spånpellets, jag har funderat på om jag ska prova och gå över på det. Men inget du rekommenderar alltså. Min häst är dessutom väldigt dammkänsligt, upplevde du att det dammade mycket? Hälsningar Linda

    Like

    • Jag har haft både halmpellets, förrförra vintern, och spånpellets, i vintras.
      Enda skillnaden är att halmpelletsen är mörkare och min häst åt alldeles för mycket av det.
      Annars tycker jag dom är likvärdiga.
      Och jag kommer aldrig mer frivilligt byta till något annat strö.
      Enkelt att mocka, gödselstacken är minimal så bonden inte ville tömma den förräns i somras, alltså efter tredje vintern i stället för efter varje vinter.

      Dessutom går det åt nästan inget spånpellets alls efter att bädden har satt sej.
      Min häst har tidigare gjort åt 1/2 vanlig spånbale per vecka…
      Spånpelletsen har jag fyllt på en påse varannan till var tredje vecka.
      Det är mindre än en fjärde del av vad som gick åt när jag använde vanligt spån.

      Det är min erfarenhet av halmpelletsen/Spånpellets.

      Jag har också beställt ett Beris Prime bett men inte fått det ännu…

      Like

Leave a comment